Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2011 16:46 - Политическите аспекти на един среден пръст
Автор: nekov Категория: Политика   
Прочетен: 1908 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 09.12.2011 16:47


            Вчера бяхме свидетели на поредната арогантност на един самозабравил се цигански мегапрестъпник. Така нареченият „цар” Киро презрително показа среден пръст на жителите на Катуница и за пореден път взриви общественото мнение в страната, наливайки нова порция масло в тлеещият междуетнически пожар, който не толкова отдавна причини вълна от масови протести из цялата страна. Наивно е обаче този жест да бъде разглеждан сам по себе си, извън контекста на цялостното положение в страната и многогодишната политика както по отношение на гореспоменатия субект така и на целият т.нар. „ромски” етнос. Зад по-хлапашки безразсъдната постъпка на престъпника Рашков се крие нещо много по-страшно – а именно чувството за пълна безнаказаност, водещо до презрение към всякакви правила, норми и закони. Средният пръст индиректно е показан от цялата циганска пасмина от генетични крадци, паразити и убийци срещу целокупният Български народ, който 20 години ги храни и им търпи безобразията. Този жест бе отговор на нашата толерантност, на нашите усилия за „интеграция” по отношение на едно племе, което за цялата си многовековна история се е доказало като неинтегрируемо. Средният пръст е благословията за всички проекти на „ромското включване”, за тия 3.1 милиарда, които даваме като директни помощи на т.нар. „роми” ежегодно, късайки от залъка на децата и старите си родители, средният пръст е отношението към нашите закони, към нашата държава. И наивно би било да очакваме каквото и да било друго от „народ” в чийто език (справка – циганско-български речник) няма думи нито за благодарност, нито за образование или възпитание, да не говорим за морал и почтеност.
image


Дотук нищо ново. Всички бяхме възмутени за пореден път, но надали някой е бил изненадан. Нека поговорим за средните пръсти, които не бяха показани, поне не и физически. Първият от тях ни го показаха едни други дерибеи, които случайно се крият в най-представителните сгради в центъра на София. Най-главният от тях ни нарече – „лош матриал”, сравни ни с кучетата си и предложи на образованите ни млади хора да отидат да пасат овце. Наскоро, както чух, оприличил държавата на кочина, без да се замисли дори, че може би той я е направил такива. И през ума не му минава също, че е по-разумно да прати съплеменниците на обсъждания от нас мургав господин да пасат овце, още повече че те и не стават за друго. Дори нещо повече – свитата му също ни показа фигуративно среден пръст, демонстрирайки твърдата решимост да повиши пенсионната възраст, да докара БАН до просешка тояга, да ореже парите на зърнопроизводителите и на кого ли не още. Но разбира се и дума не беше отворена да се спрат или поне ограничат пожизнените помощи на тези, които първо прегазват децата ни или колят старците по селата, а после ни показват среден пръст. Техните пари, макар колосален разход за обеднялата ни държава и за нашите джобове на данъкоплатци, не се пипат, макар т.нар. „роми” да не са ги заслужили с нищо, макар да отговарят на нашите дотации с бандитизъм, арогантност и убийства. Да не говорим, че полиция и съд не предприемат нищо, за да защитят нас, които ги храним с данъците си, дори напротив – отнасят си го не тези, когато арогантно погазват законите, отнасяме си го ние, когато посмеем да протестираме. Именно събитията, последвали драмата в Катуница, доказаха това. Тогава съответните органи и институции в „нашата” държава също ни показаха оня жест, макар и не буквално. Въобще – показват ни среден пръст отвсякъде – и тия, които ни грабят и другите, които трябва да ни пазят. Показват ни среден пръст, а после ни бъркат все по-дълбоко и в джоба, и в здравето.               Бих задал въпроса докога ще търпим всичко това, ако не беше един индиректно показан среден пръст. Това стана на изборите, когато отново дадохме местната власт в ръцете на същите самозабравили се политически кожодери, които провеждат откровена антибългарска политика. Позволихме им и да ни назначат президент-марионетка – неслучайно управляващите подходиха с пълно пренебрежение към вероятността президентът да наложи вето над тяхната така наречена „пенсионна реформа”, обяснявайки, че в такъв случай ще върнат закона за второ четене след Нова година… явно въобще не виждат вариант техният президент да спре това безумие.             Та този среден пръст, за който говоря, си го показахме ние. Показахме го на самите себе си пред урните – и явно сега нямаме право да се оплакваме – защото в сравнение с него, средният пръст, който т.нар. „цар” Киро показа на протестиращите българи от Катуница, е просто една безобидна хлапашка закачка.



Гласувай:
3



1. анонимен - Забелязахте ли?
09.12.2011 17:09
На мен ми направи впечатление, че показаният среден пръст е "увиснал", а не е "навирен" както в болшинството случаи сме виждали...
цитирай
2. smani - Двата постинга, които прочетох са ...
09.12.2011 22:24
Двата постинга, които прочетох са прекрасни. Естествено модераторите се прехласнати по глупостите, които стърчат на първа страница и качествени неща като тези не намират място на корицата, хубаво би било, да бъдат прочетени от повече блогъри.
Успех на блога!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nekov
Категория: Новини
Прочетен: 151683
Постинги: 33
Коментари: 81
Гласове: 71
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031