Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2011 12:49 - Канадски хиени ограбват Отечеството ни !!!
Автор: nekov Категория: Политика   
Прочетен: 18084 Коментари: 26 Гласове:
6

Последна промяна: 12.12.2011 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Минодобивни компании изнасят огромно количество злато срещу смешен комисион

Най-големият, най-чудовищният и безочлив грабеж на природни ресурси от България в нейната история, е в ход. Тихомълком, потайно, без шум почти, без никаква реакция и с благословията (вероятно добре платена) на управляващите. Скандално известната (вече) „Дънди прешъс метълс” сякаш не ни е достатъчна, та и втора компания, от същата северноамериканска страна, на име „Еуромакс ресурс” се готви да извлича и изнася от страната огромни количества Българско злато и сребро от находища в Западните Родопи и Краище. Самият факт, че минни компании от Канада, една от най-богатите на златни залежи страни в света, идват да добиват злато тук, в България, вече е достатъчно показателен. По своята същност концесионните договори са с условия, които не би приела и най-бедната бивша колония от презрително наричания „Трети” свят. Но нека не бъдем голословни и да поговорим в цифри – най-малкото за да не бъдем обвинени в празни емоции:
- Експлоатираното в момента находище от Дънди прешъс метълс – мината в Челопеч, е смятана за най-богатата действаща златна мина в Европа. По оценки на самата компания, в нея лежат 3 200 000 тройунции злато, което означава близо сто тона злато, а според други експерти, тази оценка дори е занижена. Отделно ще бъдат добити големи количества мед, а като „бонус” в това извънредно богато находище има също сребро и платина. Ако се доверим на оценката на канадските грабители, само златото, което ще бъде добито, по настоящ курс струва приблизително 5 411 000 000 долара…. А срещу това българската „държава” (кавичките явно се налагат от самосебе си) получава… 0.75% концесионна такса !!! Тоест от всеки 100 килограма злато, добито от канадските лешояди (съжалявам за мекия термин), на истинският собственик на находището – България, биват подхвърляни 750 грама !!! Останалото концесионерът изнася от страната. Това е грабеж, който и най-бедните африкански държави не биха приели, но явно нашите управляващи намират за нормален… което означава, че трябва да си зададем въпроса, какво са получили те в замяна? Съвсем сякаш между другото – отвъдокеанските разбойници използват при добива метод забранен в целия нормален свят, включващ употребата на силно отровни цианиди, които ще превърнат красивата старопланинска местност в мъртва и отровена земя за столетия напред. И не е само това – жителите на селото са на път да загубят и домовете си, които бавно, но неотклонно са разрушавани от вибрацията на мощните взривове, обезобразяващи земята им. Явно тези проблеми обаче са незначителни както за канадците, които се държат като безскрупулна шайка от грабители и окупатори, така и за собствените ни политици, които гледат на цялата ни страна само като източник на легални и нелегални доходи.
- Поука от Челопеч и осъществяваното там ден след ден престъпление явно няма. Съвсем наскоро министър Нона Караджова с лека ръка и чиста съвест подписа втори концесионен договор на Дънди – този път за добив на злато край Крумовград, въпреки масовите протести на еколозите и местните жители, които (ако съдим по горният пример – не без основание) се боят, че земята им ще бъде съсипана и отровена. Вероятно министърката се гордее със значително по-изгодният концесионен договор, според който България ще получи между 2 и 8% от СВОЕТО злато, разбира се не физически, а под формата на пари. Явно и ние трябва покорно да благодарим на канадците за тяхната щедрост, та те ще ни подхвърлят около една двадесета част от това което по право е наше !!! Заради това ще трябва и покорно да забравим наглостта на минодобивната компания, която подаде жалба срещу България в Европейската комисия – защото министърът от предното правителство – Джевдет Чакъров се опита да спре грабежът на Българско злато и отравянето на Българска земя в Челопеч и Крумовград. Ще се оплакват, я… как си позволяват българските роби да негодуват, че ограбват ресурсите им и ги тровят с цианиди? … и понеже отново се хвърлихме безразсъдно в бурята на емоциите, нека се върнем към фактите – от находището в Крумовград канадците се готвят да задигнат по груби сметки 100 тона злато, тоест още около 5 400 000 000 долара в благороден метал по настоящи цени. О, да – да не забравяме, че няма да забравят и нашите интереси – държавата ни ще получи между 108 и 432 милиона срещу тия близо 5 милиарда и половина.
- След благодетелите от Дънди, втора минодобивна компания идва тук чак от Канада, за да се занимава с благотворителност. Министърът на икономиката, носещ показателното име Трайчо, съобщава, че Еуромакс ресурс, чрез две свои дъщерни компании, вероятно ще разработва две нови находища на благородни метали – едното – основно сребърно – в района на Ракитово, второто – златно – в Трънско. Прогнозният капацитет на първото находище е 100 тона сребро и 7 тона злато, а на второто – 100 тона злато. Все още (за щастие) няма подписан концесионен договор, така че не можем да знаем дали новодошлите канадци ще бъдат по-щедри с нас от тия, които вече ни радват с филантропията си.

Нека сега да ударим калема, както казват кръчмарите. От четирите находища, ако прогнозите са верни, ще бъдат извлечени над 300 тона злато, чиято цена към момента е над 16 милиарда долара, минимум 100 тона сребро на стойност около 100 милиона, плюс неустановено количество мед и платина от находището в Челопеч. Срещу това страната ни ще получи засега максимум 500 милиона от първите две концесии и неизвестно колко от вторите две, да не забравяме и съсипаната с отрови земя, водеща след себе си съответните въздействия върху хората – ракови заболявания, деца с чудовищни малформации, страдание, смърт.
Да кажем няколко думи и за самото злато. На фона на световната криза, на заплахите от финансов крах не само на цели държави, но дори на ЕС, водещи до опасност от хиперинфлация и срив на доверието към световната система, всички се вкопчват в благородния метал с отчаянието на удавници. Причината за това е проста – все повече хора осъзнават, че парите са само една фикция, нещо което правителствата печатат, обезценявайки ги, в огромни количества… докато златото е нещо реално, което политиците не могат да произвеждат, което е изчерпаемо като ресурс, с висока и най-вероятно нарастваща стойност срещу скромен обем. Тоест хората осъзнават отново, че злато означава пари, и то истински пари. В унисон с частните лица, злато трупат и държавите. Изпадналата в криза Португалия притежава едни от най-големите запаси в ЕС – 383 тона злато, които обаче и не мисли да продава. Реално фалиралата Гърция държи в трезорите си 125 тона, но явно също няма никакво намерение да ги продава, а вместо това чака милиарди помощ от ЕС. Дори смятаният за луд комунистически лидер на Венецуела Уго Чавес прибра златните резерви на страната си от Европа. Явно обаче нашите управляващи смятат жълтият метал за нещо малоценно, почти излишно и с радост посрещат тия, които покажат гтовност да ни оттърват завинаги от него.
Специалистите в огромната си част предвиждат все по-голямо поскъпване на долара в близките години – до 3 000, дори до 5 000 долара, при настояща цена около 1700. Това означава, че печалбите на канадските концесионери ще бъдат космически, задигайки от земята ни злато за над 30 милиарда долара (разбира се покрай добива има и разходи), а ние, както обичайно, ще останем с пръст в уста и ще се чудим как сме допуснали всичко да ни ограбят по тоя начин… разбира се, в това число не включваме подписалите грабителските договори, които със сигурност са получили своите тридесет сребърника с неясно финансово измерение.
В случая въобще не ни се иска да обсъждаме темата какво са за страната ни над 20 милиарда лева (по сегашни цени на златото), нито да обяснявам колко важно би било за финансовата ни стабилност (тогава, когато лицето Дянков вече няма да ни говори всеки ден за нея) да притежаваме тези над 300 тона злато в трезорите на БНБ. Това, мисля, че вие разбирате и сами. Лично ние смятаме, че тези концесионни договори до такава степен накърняват дългосрочните интереси на България, че подписването им е само по себе си престъпление, което няма да се поколебаем да наречем с истинското му име – държавна измяна. И е крайно време да обмислим какво да предприемем по този въпрос като народ (държава явно нямаме), за да не се наложи да стоим някога с наведени от срам глави пред собствените си внуци… които със сигурност ще ни потърсят сметка за много неща с които днес ние с лека ръка се примиряваме.

Обещахме да не бъдем голословни, ето и някои линкове:
Какво получава България от Челопеч?

http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=226:100-750-&catid=76:vazhnifakti&Itemid=38&layout=default&enable_sifr=disable&change_font=large


Дънди метълс се жалват, че гадните българи не щат да бъдат грабени и тровени:

http://www.investor.bg/news/article/51404/5.html


Още едни хиени налитат на златото ни:

http://www.investor.bg/news/article/127428/332.html


Нона Караджова подписва смело – да му мисли Крумовград !!!

http://www.investor.bg/news/article/126721/332.html


Малко извън темата – колко е важно да инвестираме, за да не ни се налага да работим до смъртта си:

http://za-da-ne-rabotish-vechno.dir.bg/



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Vodoo
13.12.2011 01:01
a дали са канадски .....
имам информация че зад Дънди седят капиталите на старата червена мафия на Мултигруп - пак българи крадат собствената си държава и народ
както Миленчо Велчев изнесе златото на България в Лондон 2002-ра грабежът продължава
цитирай
2. nekov - ...
13.12.2011 09:47
Дай това инфо, де... защото Мултигруп отдавна е мултитруп...
цитирай
3. анонимен - Най-напред да те светна, че златото ...
14.12.2011 13:38
Най-напред да те светна, че златото от Челопеч не може да се остави тук, по простата причина, че има много арсен.Канадците искаха да преработват концентрата чрез цианидно излужване(информирай се за него), но еколозите отказаха и го карат чак в Намибия за преработка.Та ти си мислиш, че държавата ще е по-добър стопанин?На друго мнение бяха двамата Ивановци (Костов и Пушаров) през 1992 г.И имаха желание още тогава да продадат рудника за 1 $.Сметките им обърка вота поискан от Ф.Д.
цитирай
4. momchil - Забравяш, че освен концесионната ...
17.02.2012 19:18
Забравяш, че освен концесионната такса се плаща ДДС на всичко, което се използава като материали и енергия необходими при добива, след това идват разходите за труд и осигуровките, след това данък печалба още 10%. Така че разходите по добива не са малки. Разбира се, че ще имат печалба, но за да твърдиш, че има грабеж трябва да покажеш с цифри, че добива и преработката в златни кюлчета струват толкова и толкова, а златото толкова и толкова печалбата е огромна. Значи е грабеж. Иначе си голословен.
Не забравяй, че е възможна ситуация, при която за да добиеш една тройунция злато да похарчиш 2 тройунций. Точно това става в момента в БДЖ.
Трябва да имаш пред вид коментар №3. Той е напълно верен. Цианидната технология се използва навсякъде по света и няма умрял от нея. Мой колега геолог от Софийският университет беше 10 години в Зимбабве и ЮАР в златообивни компании и ми е разказвал с подробности за това.
цитирай
5. анонимен - http://www. youtube. com/watc...
03.03.2012 14:37
http://www.youtube.com/watch?v=grIhwjBGvOs
цитирай
6. petbo - Поздрави
24.05.2012 22:28
Поздравявам Ви за този постинг. Сложих го на моята стена във Фейсбук. За първи път чувам за Челопеч. Не, че това променя нещо, но все пак...
цитирай
7. petbo - Челопеч „Вие България ли тъ...
27.05.2012 22:34
Челопеч

„Вие България ли търсите?
Боя сте, че сте закъснели.“

Райчо Русев-Райсън



Челопеч ли? Там е, сине-
карай право, ще го зърнеш.
Няма как да го подминеш,
но...ще искаш да се върнеш.

Ти-какво насам?...Курорт ли?
Ох, момче, не ме разсмивай!
Тук гърмим като на фронта
вече толкова години.

Казваш, дядо ти живял е
в село, ти си емигрирал...
И синът ми в Мон Реал е.
Тук не е за живи, мило!

Раят ни превръщат в пустош,
тровят, мрем като мухите...
Да им кажа? Кой ще слуша?
Аз съм, сине, прост учител....

Имало глави да патят...
Ама крив е Оня, горе!
Дал ни е премного злато!
Ум да бе ни дал! И доблест!

Млад да бях, пищов бих грабнал,
ала мойто време мина!...
Челопеч ли?... Беше нявга!
Закъснял си, мили сине...


Петя Божилова

цитирай
8. анонимен - payday loans 747 15053
20.10.2012 11:43
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9097>payday loans</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11784>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11175 payday loan
цитирай
9. анонимен - cheap kamagra 14593
20.10.2012 12:45
<a href=http://orderkamagranow.com/#ncgzp>cheap kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#gsicm >buy kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#bquhe cheap kamagra online
цитирай
10. анонимен - buy viagra online 798 16266
20.10.2012 12:58
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#5195>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6905>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#17706 viagra online
цитирай
11. анонимен - levitra online without prescription 4214
20.10.2012 19:34
<a href=http://orderlevitrahere.com/#cnyfp>buy levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#foxpt >levitra 20 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#npvxf buy levitra
цитирай
12. анонимен - cheap generic levitra
21.10.2012 01:43
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#8986 - buy levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8075>order levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7627 online
цитирай
13. анонимен - cialis 10 mg 1437
21.10.2012 23:11
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#wrdsk>cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#ozgqi >cheap cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#nmmry cialis 60 mg
цитирай
14. анонимен - payday loans 870 11701
22.10.2012 06:13
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#20863>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#19469>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#7022 payday loans
цитирай
15. анонимен - buy cialis 468 18007
22.10.2012 07:10
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#17337>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#2435>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#4901 cialis online
цитирай
16. анонимен - viagra 150 mg 14537
22.10.2012 08:27
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#pjlit>viagra 200 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#kugrw >buy viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#jvzkb viagra online without prescription
цитирай
17. анонимен - buy cialis 10566
24.10.2012 12:42
<a href=http://cialisstorehere.com/#zzazy>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#vaazd >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#nqsji buy cialis online
цитирай
18. анонимен - buy viagra 15012
24.10.2012 17:15
<a href=http://viagrastorehere.com/#cosms>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#sjpgu >buy viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#nunmg cheap viagra
цитирай
19. анонимен - buy kamagra 3663
25.10.2012 15:35
<a href=http://kamagrastorehere.com/#fyvyg>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#arnju >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#nxbqb cheap kamagra
цитирай
20. анонимен - buy levitra online 1631
26.10.2012 01:19
<a href=http://levitrastorehere.com/#bhcme>buy levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#fcwhk >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#vlgjl cheap levitra
цитирай
21. анонимен - buy generic cialis 754 8434
26.10.2012 04:33
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#19529>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#15912>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#12982 cialis online
цитирай
22. анонимен - instant payday loan 17722
27.10.2012 14:59
<a href=http://instantloanhere.com/#brqad>instant payday loan</a> - <a href=http://instantloanhere.com/#hvknd >instant payday loan</a> , http://instantloanhere.com/#aqnbo payday loan
цитирай
23. анонимен - payday loans online 2177
29.10.2012 00:47
<a href=http://directlenderloanshere.com/#rngnq>direct lender payday loans</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#ddxiv >payday loans online</a> , http://directlenderloanshere.com/#ylyxg payday loans online
цитирай
24. анонимен - generic levitra 13482
02.11.2012 11:35
[url=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#ahgsf]cheap levitra[/url] - <a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#hybex >generic levitra</a> , http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#cbgpq buy levitra online
цитирай
25. анонимен - buy propecia online 14479
02.11.2012 18:00
<a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#xrjkq>generic propecia</a> - <a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#odcye >buy propecia online</a> , http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#whebo propecia online
цитирай
26. анонимен - payday loans online 538 18777
04.11.2012 06:14
<a href=http://paydayloansonlineusa1h.com/#546>payday loans online</a> - <a href=http://paydayloansonlineusa1h.com/#10158>payday loans online</a> , http://paydayloansonlineusa1h.com/#13355 payday loans online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nekov
Категория: Новини
Прочетен: 151552
Постинги: 33
Коментари: 81
Гласове: 71
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031