Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2011 22:00 - Някои проявления на ромските етнокултурни особености:
Автор: nekov Категория: Политика   
Прочетен: 2672 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 19.12.2011 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Извадки от новините за последните 2-3 само дни - препоръчително четиво за интегратори и толерасти:


Лекари се борят за живота на умиращо от глад циганско бебе:


Момченце на 3 месеца с тегло едва 2 кг бе прието за лечение в отделението по детски болести в областната болница на Сливен, съобщиха пред "24 часа" лекари от отделението. Когато майка му го довела, състоянието на детето било потресаващо.
Невръстният Дани бил мумифициран от глад. Медицинските сестри дори помислили, че бебето е починало. То не давало признаци на живот, било изтощено до крайност.
"Детето бе изпратено от личния си лекар при нас с направление за пневмония. Прегледът не потвърди тази диагноза. Но състоянието му бе ужасно, с липсваща подкожна мастна тъкан", каза д-р Ранчева от отделението. Дани се родил в същата болница, в 7-мия месец от бременността на майката, с тегло около 1 кг. Два месеца докторите от микропедиатрията се борили за оцеляването му. Изписали го, след като момченцето достигнало тегло от 2,5 кг.
"За по-малко от месец бебето е изгубило половин килограм, което е нещо изключително сериозно предвид възрастта му. Недоумяваме с какво е било хранено и дали въобще му е давана храна. Майката не може да даде обяснение", коментираха лекари.
Дани е третото дете на майката от ромския кв. "Надежда" в Сливен. Първата си рожба тя родила, когато била едва 12-годишна. Всичките й деца периодично са постъпвали за продължително лечение в здравното заведение. Престоят на Дани също ще е дълъг, докато започне да се възстановява.



Мургави оскверняват гроба на убития от тях Ангел в Катуница:


Ново напрежение в Катуница. Неизвестни лица са осквернили гроба на убития Ангел Петров.
През септември убийството на момчето провокира безредици в селото и последвалото пропъждане на фамилията на Цар Киро.
Бащата на Ангел – Атанас се прибрал от Гърция за помен на сина си. Отишъл на гроба му и там с ужас установил, че свещите са разбутани и смачкани, цветята били изкоренени, а саксиите - унищожени.
Бащата на убитото момче се афектирал и тръгнал към центъра на Катуница, за да разкаже на близките си за безумието.
В заведение в селото обаче видял близки на Цар Киро да обядват.Попитал ги дали знаят, кой е поругал гроба на сина му. Те пък от своя страна се обадили на телефон 112 и се оплакали, че са получили заплахи. После Атанас и вуйчото на прегазения Ангел – Веселин Христев са били разпитани в районното управление.
Двамата са категорични, че никой не са заплашвали, тъй като имало свидетели на краткия разговор между Атанас и роднините на ромския бизнесмен.Таткото на прегазения Ангел е огорчен и от факта, че преди време някой е смачкал и цветята, които жителите на селото са поставили на лобното място на сина му.
В четвъртък идната седмица Районният съд в Асеновград ще реши дали да пусне Цар Киро от ареста, жителите на Катуница обаче го сочат за поръчител на убийството на Ангел и настояват той да отговаря за погубения живот на момчето.




Палави мръснокафяви веселяци унищожават новия великотърновски парк за забавление:


Цигани натрошиха новия парк „Акация”, полицията ги хвана.ВАНДАЛИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД ВИЛНЯХА В НОВИЯ ПАРК „АКАЦИЯ” във Велико Търново, съобщи Йордан Йорданов, шефът на фирма „Пролет”, която направи новата зелена площ.
„Извикахме полиция, след като ни алармира охранителят на обекта. У нас тече дискусия дали да се наричат цигани, или роми, но по-важното е, че тези хора не работят нищо и се издържат от нашите данъци, а вижте какво правят! Те не могат да се интегрират сами, а ние трябва да ги търпим и интегрираме и затова се дават милиони. Огорчен съм”, каза Йорданов. Мургавелите под въздействие на алкохола нахлуват в парка и започват поголовно да трошат новите дървени беседки в събота вечерта. Човекът от охраната, която бе поставена по нареждане на кмета Даниел Панов, за да пази новите паркове, алармира Йорданов, който от своя страна се обажда на полицията. Вандалите тутакси са задържани, но Йорданов се съмнява, че срещу тях ще има възмездие, защото нито работят, нито имат нещо на свое име, което да обезпечи санкциите. Новият парк бе открит съвсем наскоро с пари от европроект. В него са вложени почти милион лева.




Група подлежащи на интеграция упражняват специалните си права на гърба на полицаите:


Тълпа цигани са замеряли полицаи и са ранили един при меле в Средец, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас.
Инцидентът е станал в петък около 14 ч., когато било получено съобщение за извършвана кражба на електрически кабел в Средец. На място били са изпратени два полицейски автомобила с осем служители, които спипали мъжете с кирки и лопати да изкопават кабелите и ги изгонили.
След като крадците се оттеглили на около 30 метра от мястото, около тях започнали да прииждат и други роми от близката махала. Събрала се компактна маса, която започнала да се противопоставя на полицейските разпореждания и това наложило искането на допълнителна помощ.
Отзовали са се общо пет полицейски автомобила с 18 служители от Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас и звено "Специализирани полицейски сили" към ОДМВР - Бургас. Тълпата била изтласкана и разпръсната, но мъжете започнали да хвърлят камъни по служителите и автомобилите, в резултат на което един от служебните автомобили "Опел Астра" е със счупено задно стъкло и побитост на предния капак.
Наранен е един полицейски служител, който получил разкъсна рана на бедрото на левия крак, вследствие на удар с паве, уточниха от МВР. След това обстановката била овладяна, а извършителите на престъпленията се издирват.


По материали от електронните медии.





Този път по изключение само цитирам, без да коментирам. На вас оставям коментарите по повод нещица като търпимост, толерастия, интеграция, държавност и бъдещето на страната ни.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - §..§
19.12.2011 07:39
какви изводи трябва да си направим от това
цитирай
2. gmihov - Няма нежда
20.12.2011 07:54
Няма нужда от "хуманост", която елеменира отговорността на някои членове на човешкото обощество и от тях прави безотговорни паразити и престъпници. Има нужо от справидливост, при пълна отговорност на всеки член на човешката опщност за действията му, която от паразити и престъпници да прави честни и почтени членове на чонешкото обощество. Но! Трудно отговорност и справедливост се постигат, кагато с купени гласаве във власта влизат "хуманисти", които от отговорност освобождават и паазити и престъпници създават създават, които труд и власт не признават.
цитирай
3. gmihov - Всичси блага!
20.12.2011 08:03
Всички блага са продукт на труда.
Който нещо откраде с труд трябва да го възснови за да може труда да оцени и от паразит и престъпник полезен член на обществото да стане.
Без труд, с кражби, без справедлива отговорност, с "хуманизъм" - подояние добри граждани не се създават. Оглеждат се парозити и престъници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nekov
Категория: Новини
Прочетен: 151689
Постинги: 33
Коментари: 81
Гласове: 71
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031