Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2016 07:00 - Attn Mr. Boiko Borisoff! Няма шменти-кaпели: Estate of Jacqueline Kennedy sold only 54 million $US!!!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1346 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


imageЧудното имение разполага с 8 спални, 8 бани, тенискорт, външен басейн и отделна къща за гости с 2 спални. Двете постройки са издигнати в огромен 44-декаров частен терен. Историята му е интересна, все пак е на почти 100 години.

„Кътче спокойствие“ е любопитният имот, в който някога е живяла Жаклин Кенеди, съпруга на застреляния американски президент Джон Кенеди. Двуетажното имение изплува на пазара за имоти преди няколко дни. За него е обявена цена от 54 милиона долара.

Как започва всичко?
По поръчка на дядото на Жаклин, Джон Верноу Бувие-младши, арх. Артур Джаксън започва строежа на имението и го приключва към 1917 г. Няколко години по-късно сградата е вече годна за живот и дядо Боувиер се нанася. А след близо 9 години, през 1929 г., е родена Жаклин Кенеди. Цялото детство на Джаки минава в китното дядово имение.

Семейство Бувие твърди, че произхожда от аристократичен френски род. Пра-пра-прадядото на Жаклин, Майкъл Бувие (1792-1874), е изработвал мебели в императорския двор на Наполеон Бонапарт. Но след като през 1815 г. императорът е победен в последната си битка, която слага край и на властта му, Майкъл Бувие емигрира в щата Флорида, САЩ, където отваря работилница за мебели.

Френският емигрант е изработвал мебели за много известни личности, включително и за Джозеф Бонапарт, брат на Наполеон. В определен период от живота си Джозеф е живял в дома на дърводелеца Бувие. Тази вметка в историята на „Кътчето спокойствие“ цели да обясни откъде бившата първа дама е наследила толкова скъпо имущество.

Животът на Жаклин Кенеди обаче не е от най-щастливите, въпреки че бракът й с американския президент Кенеди я изстрелва на върха. Жаклин губи две от четирите си деца докато е още жива. Едната
ѝ дъщеря умира при раждането, а по-малкият й син Патрик не навършва годинка. Жаклин трябва да преживее и публичното убийство на съпруга си – тежък товар, който я кара да се оттегли от политиката завинаги.

Малко след като тя напуска нашия свят (1994 г.), през 1999 г. в самолетна катастрофа загива вече единственият й син Джон Кенеди–младши. Към днешна дата е останал само един Кенеди и това е 58-годишната Каролин Бувие Кенеди.

Каролин продава „Кътче спокойствие“ през 2007 г. на модния дизайнер Рийд Кракофф за 25 милиона долара. Кракофф споделя пред Wall Street Journal, че е купил къщата в толкова тежко състояние, че се наложило да инвестира близо 10 милиона долара, за да я съхрани и обнови. Изглежда връзката с миналото била болезнена за Каролин Кенеди, което обяснява защо имението е било оставено на произвола на съдбата.

Но към настоящата продажба, модният дизайнер Кракофф и съпругата му, интериорния дизайнер Делфи Кракофф, която лично е обновила имота, решават да продадат „Кътче спокойствие“. Дизайнери Кракоффи вероятно ще сключат изгодна сделка, разпродавайки имението на две. 39 милиона за имението и малко прилежащи площи и още 15 милиона долара за декарите земи около него – общо 54 милиона долара от болезнената история на Съединените щати.



По Александър Градинаров





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472471
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!